Lirik Lagu Erti Kawan – Adira AF

 

 

 

Dari Kecil kita mengenali

Main Guli dan Lompat tali

Pejam celik dewasa kini

Kadang kala dunia ini

Buatku  geram dan benci

Kau sentiasa memahami diriku ini

Bagaikan roti dan kaya teh dan gula

Kau dan aku pasti bersama  

Bagai belakang dan depan kiri kanan

Serasi saling melengkapkan

kerna itulah erti kawan

Hidup ini boleh jadi lucu

Tak sangka apa berlaku

suka duka tidak menentu

Kadang kala dunia ni

buatku geram dan benci

Kau sentiasa memahami diriku ini

Dan kau juga tahu ku disini untukmu

Bersama merasa pahit manis tangis tawa

Kau sentiasa memahami diriku ini

Bagaikan roti dan kaya teh dan gula

Kau dan aku pasti bersama

Bagai belakang dan depan kiri kanan

Serasi saling melengkapkan

kerna itulah erti kawan

Advertisements
By currlastgitu

Adira – Cinta (OST Lagenda Budak Setan 2) Lirik

Indahnya  senyummu
Hadirkan  rasa bahagia
Mewarnai hari hari ku yang kelabu
Kan ku rangkai kata
Untuk rayu dirimu
Ku ingin memiliki hatimu
Kata kata ungkapkan
Rasa sayangku
Rasakan hatiku
Sungguh bergelora
Kata kata ucapankan kata
Cinta padamu
Kau jawab dengan janji
Tanpamu diriku
Bila cinta bersatu
Hangatkan hatiku dan hatimu
Cinta kita menyatu
Warnai hari hari senduku
Cinta kita menyatu
Hidupkan mimpi ku dan mimpimu
Cinta kita menyatu
Temani hidupku dan hidupmu
 
Chorus:-
Bila cinta bersatu
Hangatkan hatiku dan hatimu
Cinta kita menyatu
Warnai hari hari senduku
 
Ulang Chorus:-
Bila cinta bersatu
Hangatkan hatiku dan hatimu
Cinta kita menyatu
Warnai hari hari senduku
Cinta kita menyatu
Hidupkan mimpi ku dan mimpimu
Cinta kita menyatu
Temani hidupku dan hidupmu
Ohhhh……
 
By currlastgitu

Lirik Lagu Sekadar mimpi – Adira

Berangan bermimpi berfantasi
Bercinta denganmu saban hari
Rahsia ini ku timbuskan dalam hati

Chorus:
Dicintaimu tak mungkin jadi kenyataan
Kehadiranku tak terlihat oleh mu
Tersisih jua terguris luka
Ku bendung segala hampa

Uh.. uh.. uh..

Merindu menanti dalam sepi
Mengharap sesuatu yang tak pasti
Rahsia ini ku timbuskan dalam hati

[Ulang Chorus]

**:
Pintu terbuka namun tak pernah kau singgah
Apakan daya cinta yang ku ingin
Hanyalah.. sekadar mimpi

Hanya mimpi..
Tinggal mimpi..
Ku sendiri..

[Ulang Chorus]

[Ulang **]

Sekadar mimpi
Sekadar mimpi
Sekadar mimpi

By currlastgitu

Di Sebalik Tabir Lagu “Dewi Cinta” [Adira]

Ok hari ni saya nak kongsi dekat korang yang adira telah mengeluarkan single terbaru beliau yang bertajuk Dewi Cinta

lagu ini memang very2 touching kerna lirik nya yang begitu simple tetapi adira pandai membawa lagu ini…dengan suara yang unik adira dpt memerdukan suara nye ke tahap yang paling sedih…isturmen ini pulak memang betul sedih apa lagi klo adira membawanya..ok lah dekat sini saja sye berceloteh yer…kite lihat lirik nya dulu ok…

Dewi Cinta

Verse:-

Apa yang perlu ku lakukan

Untuk menyatakan padamu                                                                                

Yang Cinta ini adalah tanpa batasan

Percayalah yang diri ini

Hanyalah untuk bersama mu

Kemana pun jua

Andai  hayat bersama ku

1st Chorus:-

Maaflah  wahai  sayang

Andai dirimu terasa

Diriku yang jauh

Tapi percayalah aku tetap dekat

Maaflah  wahai  sayang

Andai dirimu terasa

Ohh…Ohhh

Diriku yang jauh

Tapi percayalah aku tetap dekat

Chorus:-

Wahai dewi dewi cinta

Kata kanlah pada  dia

Yang diri ku ini adalah ratu cinta

Yang sangat menyayangi mu

Ohh…Ohhh

Maaflah  wahai  sayang

Andai dirimu terasa

Diriku yang jauh

Tapi percayalah aku tetap dekat

Maaflah  wahai  sayang

Andai dirimu terasa

Diriku yang jauh

Tapi percayalah aku tetap dekat

Tapi percayalah aku tetap dekat

dah lihat lirik diatas 2 apa kata kita karaoke pulak lagu ni ok…

ini pulak sebalik tabir perbuatan lagu ni ok layan..jgn lupa support adira ok…dn kasi lagu ini masuk AJL lk

By currlastgitu